PROGRAMA DE VACANCES EN PAU EN SOLIDARITAT AMB EL POBLE SAHRAUÍ. 

  • 17/05/2022
  • 19:00h.
  • Casal Barri EAMP

Barcelona amb el Sàhara

 PROGRAMA DE VACANCES EN PAU EN SOLIDARITAT AMB EL POBLE SAHRAUÍ. 

El programa vacances en pau és una iniciativa que va començar fa uns 30 anys que consisteix a acollir infants que viuen en el camp de refugiats de Tindu a Argelia.

El Poble Saharaui, després que Espanya va abandonar la seva responsabilitat de descolonitzar el Sàhara occidental i entregà el territori a Marroc i Mauritània l’any 1975, va donar peu a què el Marroc envaís el territori i s’inicià una guerra que durà 16 anys. El poble sahrauí va haver de fugir cap a un territori segur per a la població que se situa a Tindouf Argelia. El camp de refugiats de Tindouf és el segon més antic del món després del de Palestins al Liban.

La situació i les condicions extremes que viu la societat sahrauí i els seus infants, juntament amb l’esperit solidari de la població espanyola i catalana, van donar peu a aquest programa, que té com a objectiu allunyar als menors de les condicions i situacions extremes durant els mesos d’estiu (que arriben a temperatures de 50ºC )

Parlarem,  per una banda, i de forma introductòria, dels fets que van donar lloc al programa i de com el poble sahrauí ha arribat a aquesta situació i quina és l’actualitat del conflicte. Per altre, com funciona el programa d’acollida i de com és l’experiència.

Data:  Dimarts 17 de maig de 2022.

Hora: 19H a 20h

Preu: Activitat Gratuïta. No cal inscripció

Lloc: Casal de Barri EAMP

  • 17/05/2022    19:00h.
  • Casal Barri EAMP