EL DIA MÉS CURT

Perles del Québec

EL DIA MÉS CURT

El tradicional programa dedicat a recuperar grans joies del format enguany queda en mans del Bureau du Québec à Barcelone amb una selecció programada pel Festival REGARD, Festival International du Court Métrage au Saguenay.
Des de la coneguda potencia al camp de l’animació i l’experimentació visual, fins a ficcions apoteòsiques que arrasen en festivals passant també pel documental i la dansa.
Un programa rodó per viatjar i descobrir l’excel•lent estat de forma del cinema curt quebequès.

FAUVE
Jeremy Comte
(16’,Canadà-Québec, 2018)

Dos nens s’enfonsen en una mina superficial en un joc de poder aparentment innocent i amb la natura com a únic observador. Guanyador del premi especial del jurat a Sundance, el curt ha viatjat per festivals de tot el món.

LES NÉGATIFS DE MCLAREN
Marie-Josée St-Pierre (11’, Canadà, Quebec, 2006)

Una mirada íntima a la creació cinematogràfica, aquest assaig visual comparteix amb nosaltres els secrets del llegendari animador canadenc Norman McLaren. Presentat a més de 150 festivals recull nombrosos premis com el de millor film d’animació.

NOUS AVIONS
Stéphane Moukarzel (18’, Canadà, Quebec, 2013)

Montreal, 1999. Com tots els diumeng- es, un modest pícnic de famílies pakistaneses immigrants en un carreró sense sortida al costat de l’aeroport, observant els avions que aterren. El film va ser projectat a la secció “Talent tout court” del festival de Cannes.

TROTTEUR
Arnaud Brisebois, Francis Leclerc (8’, Canadà, Quebec, 2010)

Metàfora de l’adversitat, una cursa infernal contra un adversari sense pietat. Un duel a mort entre un jove i una locomotora. Trotteur ha recollit una dotzena de premis com el Jutra a millor film i el premi a millor curtmetratge Canadenc en el Edmonton International Film Festival.

BERNANRD LE GRAND
Philippe Lupien, Marie-Hélène Viens
(9’, Canadà, Quebec, 2013)

Avui és l’aniversari de Bernard, però no està molt content. En un món on els adults són egoistes i descurats, el Bernard no vol créixer si és per tor- nar-se com ells. Ha estat presentat a multitud de festivals i premiat com Meilleur court métrage international al Las Vegas Film Festival i com Meilleur jeune acteur al Sapporo Film Festival.

y20
Dominique T Skoltz (11’, Canadà, Quebec, 2013)

y2o navega en aigües turbulentes, entre l’asfíxia i l’exaltació, entre la consumació i la renúncia, entre si i no, tant sota la pell com a la superfície. . El curt ha guanyat més de 10 premis entre els que figura el “Best Cinematography” del Los Angeles New Wave International Film Festival.

MYNARSKI CHUTE MORTELLE
Matthew Rankin (8’, Canadà, Quebec, 2014)

Una micro-epopeia històrica complet- ament feta a mà sobre els minuts finals en la vida de l’heroi de la Segona Guerra Mundial de Winnipeg, Andrew Mynarski. Mynarski chute mortelle ha estat presentat a nombrosos festivals i ha obtingut varis premis entre els que destaca el premi del film “Ou-limits” del Festival d’Annecy.

 


Divendres 14 de desembre, 19 h
Entrada lliure