XAC – XARXA D’ACCIÓ COMUNITÀRIA

La XAC és una xarxa de persones que reben i donen, participant de manera activa al barri. Oferint noves propostes als seus veïns/es i/o participant a les activitats organitzades per la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa amb altres agents del territori. Així, la XAC del Clot-Camp de l’Arpa vol facilitar que la gent passi de tenir un paper de receptor d’activitats a un de més actiu. Una eina per tal que les persones se sentin involucrades en la construcció d’una comunitat millor.

 

El Clot-Camp de l’Arpa té una llarga tradició d’acció comunitària. El treball fet per les antigues cooperatives, la celebració d’un calendari festiu potent o la gestió cívica d’equipaments públics al barri, avalen aquest camí recorregut en l’acció comunitària. Des del Casal de barri Espai Antoni Miró Peris, gestionat per la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa, es vol continuar contribuint i potenciant aquesta dinàmica.

En temps de la Covid-19, aprofitem l’estructura creada per la Xarxa d’Acció Comunitària del Clot-Camp de l’Arpa i la redefinim per donar resposta a les necessitats del barri. des d’aquí, l’EAMP dóna suport també a la Xarxa de Suport Mutu del Clot-Camp de l’Arpa.

 

 

 

Què pots fer a la XAC?

✔ Donar suport a projectes del Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris: Nevera Solidària, espai de jocs, jardineria, intercanvi de llibres

✔ Donar suport a l’organització i execució de les diferents festes i campanyes que es porten a terme al barri: Reis, carnestoltes, festes de primavera, mercat solidari i festa major.

✔ Donar suport a la cerca de patrocinis i materials pels diferents projectes

✔ Voluntariat al projecte RADARS (suport a la gent gran)

✔ Fer propostes d’activitats noves i gratuïtes i obertes al barri: Club de lectura, reiki, català, literatura en veu alta …

 

Formulari d’inscripció a la XAC

 

Llegiu l’article que van publicar al web d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona